februar 1

Eventyrlandet i nabohaven.


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

2014-01-31 19.40.45Der er ingen tvivl, når man træder ind i Toves have… den er hjem for både alfer, feer, trolde, nisser og elvere… det er vi helt sikre på og når vi går på eventyr der, er der ingen grænser for hvad vi oplever. 2014-02-01 10.29.32Ligesom Alice i eventyrland, er haven magisk. Første gang du træder forbi skraldeskuret og ind af den snævre passage, mellem huset og skuret, kan du mærke det…. det summer af liv og små øjne der stirrer på dig fra alle de små gemmer. Haven er magisk.

2014-01-31 19.43.50

Der er små huse som Toves mand byggede til deres små venner, inden han blev forenet med dem på den anden side. Jeg er sikker på at han var en fantastisk mand… Tove er i hvert fald en fantastisk dame. 2014-02-01 10.31.48Da vi legede i sneen igår fandt vi små røde fodspor fra små nisser… de kunne ses lige ved roden på det store æbletræ der står lige midt i haven… i æbletræet hænger en gammel gynge. Miricca er sikker på at nisserne gynger, når vi ikke kigger.

2014-01-31 19.41.40

Den magiske have er fyldt med små skure… eventyrlige huler. Her gemmer Tove en masse forråd fra hendes frugttræer og bærbuske. Der er poser med nødder, æbler og meget andet som alferne og feerne får glæde af vinteren igennem. Alle de store katte der bor i Toves have, deler også deres kattemad med troldene. Det forsvinder i hvert fald hurtigt… for vi køber ofte 3 dåser kattemad med hjem fra Fakta, når vi handler… men Miricca er også sikker på at de andre i haven godt kan li kattenes mad, i hvert fald vådfoderet som forsvinder meget hurtigt. Tørfoderet der ligger i skåle rundt omkring, ser ikke ud til at blive rørt.

2014-01-31 19.44.53

 Der er mange små gemmer. Når vi står og lytter og er helt musse stille, kan vi høre de små lyde fra potter og hjørner. De små væsner hvisker og tisker og Miricca og Liam nyder den magiske energi. Vi har ofte besøg af egernet som bor i både Toves og vores have. Når det henter nødder kan vi komme helt tæt på… men laver vi pludseligt en lyd, forsvinder den hurtigt op i det store træ.

wVi nyder vinteren når der er sne og vi kan mærke den magiske energi fra nabohaven, og vi ved at alle de magiske væsner elsker Toves have ligeså meget som vi gør. Kontrasten fra vores eget moderne pudsede grå look, til en have med krogede frugttræer og huler man kan gemme sig i… er stor, og derfor elsker vi at besøge den magiske have.

2014-02-01 10.28.16

 2014-01-31 19.42.54

Share Button
januar 18

Min kære nabo…


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

20140118_130947

Måske et lidt utraditionelt indlæg… nok de færreste der skriver om deres naboer, men det gør jeg altså. Hvorfor? Fordi jeg er sådan et menneske der bare ikke gør det samme som mange andre. Jeg er ikke hip med de hippe… jeg laver det jeg synes jeg selv og min familie får glæde af og i dette tilfælde indebærer det et venskab med den gamle ensomme dame Tove.

Da vi flyttede ind i huset, besøgte vi selvfølgelig vores nærmeste naboer for at sige hej og vise hvem vi var. Huset havde i flere år stået tomt ifm. renovering hvor alt undtagen soklen var revet ned og var så blevet bygget op igen med varme i alle gulve, nye tilbygninger og moderniseringer. Haven var en byggeplads da vi flyttede ind, men står flot nu.

Det syn havde Tove levet med i flere år… siden hendes mand gik bort for 2 år siden. En masse larm og byggerod… ja, Tove var superglad for endelig at have nogle at snakke med over (eller rettere igennem) hækken.

Hver dag hilste vi på hinanden, men jeg har personligt, siden jeg mistede min elskede mormor, ikke rigtigt kunne knytte mig til ældre mennesker. Angsten for at opleve endnu et tab, at elske et menneske man VED er på lånt tid… ja, det er en realitet at vi alle skal dø, men der sidder bare en stor angst dybt i mig efter tabet af min mormor.  Det er dog ved at være mange år siden min mormor døde, og jeg er i min udvikling, blevet mere klar, og ved at alt det fantastiske der er ved at elske et andet menneske, overskygger angsten for at miste mange mange gange. Der er et ordsprog jeg genkender så godt :

Prisen for at elske er angsten for at miste!!!

Jeg har altså personligt selv haft lyst til at lære Tove bedre at kende, for jeg er altid nysgerrig på andres livserfaringer, men gjorde først alvor af det, her for nyligt.
Lige inden juleaften slog det mig at hun måske ikke skulle hjem til sin søn i Smørum og holde jul. Jeg kendte jo ikke sønnens planer med familien, så jeg gik ind med en lille juleblomst og sagde at hvis hun ikke havde planer juleaften var hun velkommen forbi. Heldigvis havde hun en stående invitation – og godt for hende! Der er så mange der ingen har… masser ældre der sidder alene hver dag uden kontakt til omverdenen…

Tove blev helt befippet over at hun fik en blomst og sagde at hun bestemt også måtte købe noget til os…hvilket jeg slog fast at det skulle hun absolut IKKE. 🙂 Hun blev så rørt over den lille kontakt ved juletid, og dette viste mig at hun virkelig behøver nogen i sit nærvær. Hver gang hun ser os vil hun give os noget, men ærligt talt mangler vi ikke noget og slet ikke ting og sager 😉 og jeg har sagt til hende at det eneste jeg ønsker er hendes venskab!!!

Siden denne dag har jeg jævnligt været derinde og jeg har lært mange spændende ting igennem vores venskab.

Tove er kristen og iøvrigt også spirituel… men på en mere gammeldags måde. Hun har et flygel i stuen som har tilhørt hendes mor som var pianist. Der hænger massevis af familiefotos på væggene og hun har en lille glødeovn stående midt i stuen som supplement til husets radiatorer som nok ikke varmer så meget. Det er et hjem med så mange minder og hendes historier er fantastiske…

Nytårsdag inden gæsterne skulle komme, smuttede jeg lige derind for at sige godt nytår. Hun insisterede på at byde på en lille skarp og det endte så med en Bailey. Jeg åbnede flasken, for det er svært for Tove fordi hun ryster kraftigt på hænderne. Hun fandt to små glas frem, men kunne simpelthen ikke drikke af det, så vi grinte lidt og hun sagde så at hun havde et sugerør til når hun drikker te osv. Jeg hentede sugerøret…men det kunne jo ikke stå i et lille bitte glas, så jeg hentede en kaffekop og sagde, nu skal vi altså skåle, så jeg hældte ekstra Bailey op… stak sugerøret i koppen og så bundede vi – efterfulgt af et godt grin 🙂

Igår var vi lige inde og feje sne væk fra stien og salte hendes trapper, og jeg saltede kun i den ene side, så hendes katte kunne gå op uden at få salt på poterne i den anden side. Det var hun glad for 🙂  Tove går så dårligt… men hun kommer rundt, og hun knokler i huset og haven sommer og vinter. Haven er som en eventyrhave med store gamle æbletræer og buske og mos overalt under træerne. Der er små hjemmebyggede skure fra hendes mans tid, og som sagt før, har hun katte hun fodrer… og fuglene i haven får da også mad hver dag, for de er næsten tamme. 

Kære Tove går selv i Fakta når hun skal have lidt småting… vi tager altid bilen, men hun GÅR! Nu er det vinter og når sønnen ikke har været der et stykke tid… det kan vi se fordi han kommer i sin store røde musikerbil… så ringer vi lige og spørger om vi skal tage noget med.

Nej, jeg er ikke længere bange for at knytte bånd…

Share Button