januar 13

Pierre Dukan Diæt


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

dukanHvis du mangler at smide 5-10 kg. kan jeg varmt anbefale at prøve Dukan kuren. Ligesom alle andre kure, er der for og imod, men jeg testede den selv og tabte mig faktisk 10 kg. på ca. 6 uger! De første 5 kg. på de første 10 dage…

Ja, den er effektiv og du er aldrig sulten, men er man meget madglad som jeg er, synes jeg at den er meget svær i angrebsfasen, da man kun må spise protein i denne fase. Jeg kunne sagtens holde til de første 10 kg. men derefter var det ikke en kur for mig. Derfor anbefaler jeg den IKKE til de store vægttab, da man skal være overordentlig struktureret i sine madvaner, helt ned til mindste detalje.

Det er meget bedre for en livsnyder som mig, at kunne tage de tunge kaloriedage med middage i byen eller hygge med familien, men så til gengæld motionere det mere i den anden ende. Jeg har gjort det før, og kan gøre det igen.

De 4 Faser

Dukan kuren er opdelt i 4 faser, som varierer i formål og varighed.

 1. Angrebsfase som giver et stort vægttab til at starte med og er med til at motivere,  så man får ekstra
  Denne fase varer op til 10 dage og er baseret på at manipulere din krop til at øge stofskiftet og din forbrænding, ved at spise så meget protein som muligt. Du kan spise ALT proteinrigt undtagen svinekød og bønner/ærter (stivelse).
 2. Vekselfasen, hvor du opnår din ønskede vægt og får introduceret nye mad- og motionsvaner.
  Hér veksler du med maksimum 5 dage protein og 5 dage protein/grøntsager. Det kan anbefales at skifte hver anden dag så du ikke kører træt i fasen. Hold vekselfasen indtil du har opnået din ønskevægt.
 3. Konsolidationsfasen som hjælper dig med at holde vægten.
  Man skal følge denne fase 10 dage for hvert kilo man har tabt, så hvis man har tabt 10 kilo, skal man følge konsolidationsfasen 100 dage. Denne fase giver mulighed for at spise stort set alle madvarer.
 4. Stabiliseringsfasen, som du følger resten af livet, så man sikrer, at man ikke tager på igen.
  Denne fase går i grove træk ud på at spise alt med med måde… dog SKAL du have én dag om ugen, hvor du KUN spiser protein.

Hvis du googler Dukan Kuren – finder du mange sider med gode råd og opskrifter. Alternativt kan du købe bogen.

Share Button


Copyright © Sue 2005-2015. All rights reserved.

Opslået januar 13, 2014 af Sue in category "FatCamp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *