januar 21

Fedtfattige Kyllingeboller i tomat!

20140110_170448Så var det tid til lidt sund low calorie mad – jeg MÅ jo anstrenge mig lidt.

Denne ret er lækker… bedre end oksekødboller der har tendens til at blive ret tørre og hårde, hvorimod boller af hakket kyllingekød ELLER kalkunkød, forbliver dejlig saftige. Denne ret er til 2 voksne og 2 børn eller 1 granvoksen mand! 😉

Ingredienser:

  • 500 gr. hakket kylling eller kalkun kød helst øko, men det er en smagssag.
  • 2-3 dåser økologisk hakkede tomater på dåse, med knust chili (SKAL være øko, da smagen hér er MEGET bedre).
  • 3 spsk. basilikum
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt (eller smag til)
  • 1 tsk. peber (eller smag til)
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgansmåde:

  1. Form det hakkede kød til boller i passende størrelse
  2. Tilsæt olivenolien på panden (sauter pande eller anden højkantet pande)
    og steg først kødbollerne så de får en fin gyldenbrun farve.
  3. Tilsæt de hakkede tomater over de stegte boller og skru ned for varmen
  4. Tilsæt krydderierne og lad retten simre under låg i 10-12 min.

Du kan spise retten til ris eller pasta, men er du på diæt, kan den let spises uden anden tilbehør evt. et stykke groft brød.

Voila!

Share Button


Copyright © Sue 2005-2015. All rights reserved.

Opslået januar 21, 2014 af Sue in category "Sue's Kitchen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *