februar 28

STOP op og LEV!


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

1656101_558343950939825_468144784_n

 

 

Og listen er endnu længere… men som et gammelt ordsprog også siger så er tålmodighed en dyd! Eller er den? Ja – så længe man venter og samtidigt kan finde ud af at nyde nuet.

Jeg har besluttet mig at bryde ud af dette stand-by liv, og begynde at nyde så meget af livet jeg kan. Det er sku OK at vente.. det betyder jo bare at man glæder sig til det man venter på… men det må ikke få vores fokus væk fra nuet. Siden mit arbejde i juni sidste år begyndte at tage mere og mere af min tid, er jeg nu blevet bevidst om det aspekt at dette er på bekostning af mig selv og ikke mindst mine børn og min mand. Uanset hvor meget jeg elsker at arbejde og udvikle den virksomhed jeg er igang med, så SKAL og VIL jeg prioritere det der er endnu vigtigere, Familien. Så de sidste 3-4 måneder har jeg virkelig taget fokus væk fra det jeg har lavet, hvis ikke det har været super vigtigt… og ladet det ligge lidt, for at give børnene den opmærksomhed de ville have i form af en lille kreativ stund eller historiefortælling eller hvad det nu måtte være. Ofte har det også givet mig et lille afbræk fra den sindsyge koncentration og fordybelse jeg har siddet i, hvis det eks. har været telefon opkald, grafisk arbejde o.l. Idag var det ligefrem super hyggeligt, for selvom jeg sad og arbejdede på en tegning jeg skal have færdig til søndag hvor vi tager ned til fabrikken, så fokuserede jeg på nærværet. Jeg tænkte, hvad gør 15 minutters pause for ungernes skyld… og så hentede jeg maling og så lavede vi håndtryk og svinede hele spisebordet til med maling. Det at man som selvstændig og ildsjæl brænder for det man laver kan ind imellem fylde FOR meget, og de sidste par måneder hvor jeg har arbejdet med min tendens til at arbejde for meget og udskyde de vigtige ting og VENTE på bedre tider hvor der var mindre travlhed… har gjort livet meget lettere.

Vi venter på vores forældres opmærksomhed helt fra små… ligesom alle de gange jeg selv har sagt “ikke lige nu skat – senere… mor arbejder” eller det kunne være “laver mad/har gæster” eller hvad det nu måtte være. Hver gang min datter kigger på mig og spørger “Mor, vil du tegne med mig” så er jeg bare begyndt at sige ja, næsten hver gang, også selvom jeg måske har svært ved at løsrive mig. Dette er selvfølgelig ikke hvis jeg virkelig har deadlines osv… og jeg er sikker på at vores børn ikke lider nogen last ved et nej, men det er det store billede jeg her snakker om. At det er så værdifuldt at give sine børn den leg og glæde de forventer som børn, hvor alt for mange forældre (inklusive mig selv før i  tiden) har tendens til at udskyde den nærvær og hygge børnene har så meget brug for.

Når vi er teenagere og går i skole venter vi utålmodigt på at skoletiden slutter fordi vi synes at skolen er det værste i livet, kedeligt, hårdt og mange gider ikke fordybe sig i skolen og de opgaver de stilles for bedre karakterer. Skoledagene skal overståes så weekenden kan bruges på druk og søvn.

Vi venter altid på den skide fredag!!! I det hele taget klinger fredag bare bedre i hovedet end mandag. Fredag er lig med fest og farver, afslapning de næste 2 dage og måske intimitet og nærvær der er besværligt i hverdagen hvor alt er på tid. Hele livet som voksen med et 8-16 job eller som studerende, ventes der på fredag. Det er helt hen i vejret hvor meget magt den fredag har. Jeg forstår det sku godt, men nu har jeg jo personligt aldrig haft forskel på mandag eller fredag, da jeg selv har planlagt mit arbejde og ofte har mit arbejde faktisk været i weekenden, hvor jeg mere har set frem til ferier eller fritid – men der er ikke noget at sige til at mennesker generelt ser frem til at have fri for deres daglige pligter, fordi de ofte laver noget hvor de ikke virkelig brænder for det de laver. Den almindelige Dansker er ingen ildsjæl, men følger bare strømmen… MAN SKAL jo have et arbejde! Der er masser mennesker der elsker deres arbejde, men ikke så meget at de har lyst til at tage på arbejde i weekenden hahah… så det er nok de færreste der IKKE glæder sig til fredag. Jeg glæder mig faktisk til mandag – for så skal ungerne i vuggestue og så har jeg fred i hovedet – de larmer sku mere end et metrobyggeri!!!! Pointen er bare at hér i dette scenarie, er det vigtigt ikke at lade fredag tage magten fra mandag. En mandag kan sagtens blive en fantastisk dag, selvom de fleste starter søndag morgen med at stresse over at mandagen er på vej… stop nu. NYD hver dag som var det den sidste – og jeg gider sku ikke citere Piet Hein!

Så venter vi på sommeren…
Som overskriften også siger så går de fleste også og venter på sommeren… selvfølgelig. Man behøver jo ikke være Einstein for at konkludere at 6-7 måneders gråt, vådt og koldt vejr kan tage livsgnisten fra enhver. Men igen handler det mest om perspektiv hér. Vil du hellere leve i et land med risiko for tsunamier, vulkaner, jordskælv, fattigdom, sygdomme, hungersnød, for MEGET sol eller mere kulde/mørke? Nej vel. Men vi er rigtig gode til at fremhæve LORT. At brokke os over alt vi kan finde i stedet for at leve med det hele og udnytte de gode sider af vinteren. JA – der ER altså masser gode ting. Jeg elsker personligt selv at jeg ikke behøver barbere ben HVER dag, at jeg kan blive inde uden at få dårlig samvittighed, for om sommeren SKAL man bare ud i “det gode vejr”… når endelig det er der. Så jeg er meget lidt kreativ i sommeren, selvom jeg elsker sommerens varme, duft og andre muligheder. Jeg prøver bare at fremhæve at for mig ER der altså masser gode ting ved vinteren, og fordi jeg ved at jeg er bedre til at fordybe mig i kreative sysler om vinteren, sneboldkampe, kælketure med familien, hygge indenfor med the og ostemadder og lave gode supper, se TV med manden og ellers gå op i besøg hos venner og familie, ja så fylder de negative tanker om vinteren slet ikke så meget hos mig. Jeg kender folk der allerede om sommeren går og stresser over at det snart er vinter… hvorfor fuck bor de så i DK? Jeg er stolt af at jeg evner at se de positive sider af mange ting… det giver mig faktisk lykkefølelse at være “tilfreds” i nuet!

Vi venter på at vi finder den rigtige date, kæreste eller mand/kone….
Vi venter på lykken… for er den ikke til stede, har de fleste tendens til at vente på at tingene selv ændrer sig, selvom i min verden er lykken alle de små skridt vi tager udviklingsmæssigt, og som får os til at føle at vi er på rette spor… at vi nyder selve transformeringen og ikke bare sidder og venter på at man en dag kan sige, nu er jeg lykkelig – for det tror jeg simpelthen ikke på. Man kan ALTID blive lykkeligere… der er ingen ende på lykken, for lykken er vel det NU, hvor man har det godt så derfor er mit bud på denne filosofi at man skal elske og nyde alle de små bump på vejen fordi det er dem der definerer den lykkefølelse som man senere mærker fornyer sig. Jeg er lykkelig… selvom jeg har masser af problemer i mit liv, så gør de mig ikke ulykkelig. De er mentale udfordringer der skal løses.

Nogen venter med at få børn til de har penge “nok” og dette bliver ofte sagt i forlængelse af at det jo er for børnenes egen skyld!!! Bull shit. Får man nogensinde nok eller er det bare endnu en stand-by knap der bliver trykket på fordi man ikke forstår at lykke ikke koster penge og at børnene er ligeglade med hvad de har på af tøj eller hvordan familien bor… for børn er lykke lig med kærlighed, nærvær og omsorg! Selvfølgelig bør man planlægge en familieforøgelse hvis man er studerende, ikke har tag over hovedet eller er i direkte økonomiske vanskeligheder… men de fleste med en hel almindelig økonomi kan sagtens klare det økonomisk, at have et barn.

Vi burde alle blive bedre til at nyde nuet – også rent praktisk og IKKE kun oppe i hovedet!!!!

Fordybe os og engagere os mere i de ting vi foretager os i stedet for at sidde og tjekke facebook samtidigt med at man lige smider en SMS til sin mor, samtidigt med at man er på besøg hos sin familie eller sine venner…

Min holdning til smartphones o.l. er at de er uundværlige men samtidig en pest for vores evne til at fordybe os i de små vigtige tidspunkter hvor vores nærvær virkelig er savnet! De får os til at sidde og vente på at vores venner er færdige med deres facebook opdatering, imens vi sidder og venter på deres nærvær. De får os til at svigte andre og det vil jeg personligt også lave om på fra idag! =)

Jeg vil personligt lade min mobil ligge i lommen, næste gang jeg besøger familie eller venner, og forventer også at de gør det samme. For jeg savner deres nærvær.

 

 

 

 

 

Share Button


Copyright © Sue 2005-2015. All rights reserved.

Opslået februar 28, 2014 af Sue in category "Selvudvikling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *