april 22

Gør en forskel…


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

gørenforskelcover

Ja, det er måske en cliché – men ikke desto mindre så er det noget som mange unge idag er fløjtende ligeglade med. De går op i hairextensions, kunstige negle og patter… og drengene følger efter med tungen ud af munden.

De gamle værdier om medmenneskelighed, omsorg og jordbundenhed glemmes mere og mere… alt skal være så HYPER og fucking fanplastik…

Jeg ser ældre mennesker gemme sig i deres boliger i frygt for at komme ud fordi idag er der jo gået sport i at være grov og fræk, respekten for de ældre er væk. Og det er så synd at se, når de gamle mennesker der har bygget den verden vi unge idag lever i (ja, jeg vil stadig kalde mig selv ung, selvom jeg rammer det magiske runde tal 40 om få måneder) 🙂 bliver glemt, gemt og ødelagt af os og vores afkom. HVORFOR? Hvorfor gider familierne  ikke tage sig af deres gamle… hvorfor opdrager forældre ikke deres børn til at drage omsorg om andre mennesker, men lærer dem i stedet at bruge albuerne for at komme frem – forrest i køen!!!!! Foran alle de andre…. alle de unge vil ses, høres og mærkes.

De syge… hvem tager sig af dem? Oplever desværre også at selv de syge, de uhelbredeligt syge og svækkede ikke bliver taget hånd om som i gamle dage hvor familier og venner støttede op om hinanden. HVORFOR? Fordi alle har så fucking travlt med deres eget lille liv!

Jeg lyder måske negativ… og det er jeg bestemt også når jeg tænker på hvordan fremtiden kommer til at se ud hvis ikke nogen gider tage ansvar og lære de unge lidt om medmenneskelighed, omsorg og moral.

Det er frustrerende at ville gøre en forskel for andre hvis man ikke kan, altså økonomisk eller mentalt, men det KAN MAN. Det er ganske små ting der gør en stor forskel i manges liv… det er ikke store donationer, at være ved den syges side 24/7 eller side hos sin gamle farmor hele dagen…

DET ER DE SMÅ TING DER VIRKELIG GØR EN FORSKEL!

  • Besøg en ældre i familien eller nabo i en time om ugen… det er 60 minutter vi snakker om, som virkelig gør en forskel for den ældre der ikke ser andre end sygeplejepersonalet… ældre mennesker er ydmyge… de siger ikke hvis de er ensomme, men venter på døden skal befri dem fra ensomheden.
  • Kassedamen der sidder og ser sur ud, har måske skændtes med sin familie eller har oplevet noget skidt forinden… send ham/hende et smil og en god dag – måske gør det en forskel…
  • Lad være med at dømme en hjemløs der tigger… uanset rygterne om tiggere der tjener kassen, er denne tigger måske afhængig af din 10’er for at overleve endnu en dag – måske i et fremmed land uden netværk omsorg eller kærlighed.
  • Kender du en der er syg, skal du ikke tage byrden på dine skuldre… gør det du kan, og hvis det er at ringe til vedkommende ind imellem og sige hej, ved jeg at det betyder rigtigt meget… måske afbryder du personens daglige tudetur, og det er da at gøre en forskel 🙂
  • Tænk først på dig selv og din familie… men husk at det overskud du får ved at være der for dine, kan bruges til at være der for andre senere…

 

 

Share Button


Copyright © Sue 2005-2015. All rights reserved.

Opslået april 22, 2014 af Sue in category "Selvudvikling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *