januar 20

IværksætterLiv


Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/sue.dk/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1404

20130705_140759Foto: Èn side af de mange tusinder sider i mine skitsebøger der er fyldt med idéer og visioner! Mange bliver kun ved skitserne, men enkelte ser jeg store potentialer i.


Alle kan blive erhvervsdrivende… skaf noget kapital, køb en pølsevogn, søg en pladslicens, og driv din forretning! Så er du erhvervsdrivende… Iværksætter derimod, er for mig noget meget mere kompliceret…det er en livsfilosofi, en måde at tænke på, en følelse af at skabe nyt, bruge sig selv på en måde som overgår det at være almindelig erhvervsdrivende, ikke at det er bedre, det er noget HELT andet, og ofte mere tidskrævende og udfordrende… Iværksættere søger udfordringer og kan ofte ikke “nøjes med”.

Det er en gave hvis du kan affinde dig med et 8-16 job, nyde det og ikke ønske mere end det… hvis bare jeg var sådan, så ville livet være så meget lettere!!!!

Jeg ville ønske jeg “bare” kunne finde den rette “hylde” at ligge på, ét erhverv, én hovedpine 😉 men det er aldrig nok, for der er aldrig nok udfordringer for mig til at blive liggende på denne hylde, og så snart jeg har lavet noget jeg har kæmpet mig frem til at opnå, synes det hele så let, og jeg søger derfor nye udfordringer og nye veje. Hvis der ikke er et af mine andre projekter der kan bruge mere af min tid, så opfinder jeg bare nye. For er der noget jeg er god til, så er det at forbedre og optimere nuværende produkter eller ganske simpelt, finde løsninger på problemer.

Det med at det aldrig har være “nok” har dog ændret sig  med min nuværende virksomhed. Hér er det én virksomhed, men mange nye opfindelser og nye udfordringer, og dette er netop den “rette hylde” for mig. Endelig er brikkerne faldet på plads, men der er meget jeg endnu ikke ved om firmadrift i den størrelse, så jeg har denne gang allieret mig med andre, som er dygtige til de ting der enten ikke interesserer mig eller som jeg ikke har kompetencer indenfor. Hér kan jeg bruge mine kreative evner…

Men er det alt det hårde arbejde værd, og alle de minder jeg går glip af at skabe, med mine børn??? Jeg ved det ikke endnu – men jeg håber det ender sådan.

Vi sad en aften her for et par dage siden og så “Million dollar listings NY” som er en sjov serie på 3puls sent om aftenen… min og min mands store hobby hahaha ligesom vi også ser Gold Rush og Jungle Gold… 😉 I programmet blev de 3 karakteristiske ejendomsmæglere afbrudt i deres high society liv, da stormen Sandy ramte N.Y. Her var den smarte dygtige Ryan, blevet helt alene i en øde henlagt N.Y. city… for stormen havde forårsaget strømafbrydelse i 3 dage, og hverken mobiler eller computere kunne bruges. Ryan pakkede en lille taske og forsvandt ud af lejligheden som han følte var et fængsel… men hvor skulle han gå hen? Han havde grundet arbejdet ikke nogen nære relationer og familien boede et helt andet sted i USA! Han var alene… og hans konstatering omkring al den tid han bruger på sit arbejde, dag og nat, og ikke have nogen RIGTIGE venner indenfor rækkevidde, satte pludseligt mit eget liv i perspektiv. Jeg ved det jo godt, og tænker ofte på det, men fra det og til at gøre noget ved det…. der er langt. Jeg ER velsignet med en fantastisk venneskare, og de holder fast i mig, og jeg i dem, men det er mere den umiddelbare nærhed, forældre, vores børn, nærheden med manden… der er ikke meget kvalitetstid når en arbejdsdag er 12-16 timer lang!

Ser du dine venner eller kommer i længere og længere væk fra hinanden??? Bliver de små samtaler til lange speedsamtaler hvor alt det der er sket i dit liv skal remses op på en halv time i telefonen, fordi det er så længe siden du sidst har set vedkommende… og på den måde forsvinder det nære, de små ting man deler med sine bedste venner… for nu handler det om de største bedrifter, hvad børnene har lært, hvordan man holdt juleaften eller andre større ting! Når man ikke har talt med sine bedste venner i nogle måneder, kan man jo ikke bare begynde med at snakke om dybe problemer, barnets sygdom og angsten for at miste det, eller andre dybe ting som er så vigtige i de nære relationer!

Hvad ville din familie huske dig for, hvis du døde i et trafikuheld imorgen? Skid på hvad alle andre ville huske dig for… det er din familie der skal leve med tabet af dig og ingen andre!

Har du eks. små børn som jeg har, er én ting sikkert!!! Den tid vi bruger på arbejdet, er den tid vi mister med vores børn! Har du nogensinde valgt ikke at arbejde en dag midt på ugen for så at give børnene en daghjemme fra vuggestuen kun til leg, gåture og hygge?? Det har jeg – og DERFOR ved jeg hvor meget det betyder for mig at kunne gøre dette i fremtiden!

Mit mål er, at jeg vil fokusere på, at jeg kan holde det jeg har lovet især børnene med at HVER SØNDAG er familiedag og så skal ungerne have én ugentlig fridag fra vuggestuen, hvor vi bare hygger og er nærværende. Manden min er også overvældet og kan til tiden slet ikke fælge min tankegang. Dog er han med mig i mine idéer 9 ud af 10 gange. Mit problem er bare at arbejder jeg ikke om dagen pga. tid med familien, så er jeg så stresset at jeg står op om natten og laver dagens arbejde…. win win…NOT!

Og netop derfor, er det endnu en drivkraft i at skulle lykkes… for én ting ved jeg. Skulle jeg igen finde et almindeligt job (som jeg da har prøvet nogle gange i mit liv indtil jeg fik nok af chefens manglende samarbejdsevne 😉 ), så dør jeg simpelthen. Jeg går i stå både psykisk og fysisk. Daglige rutiner og at vide hvordan ens dag bliver på forhånd, gør mig direkte deprimeret. Der er ingen passion eller lidenskab i det liv….for mig. Ingen gnist eller vision der får mig til at køre med 120 i timen derudaf med et projekt der lige skal op og køre… jeg får idéen kl. 10:25 og så er den formodentligt søsat, domænet købt og aktiveret, og projektet igang og jeg slipper det først når jeg skal i seng! Det er en besættelse. hvis jeg ikke får lov at være iværksætter – visner jeg indeni.

 

Share Button

6 COMMENTS :

 1. By Tobias on

  Du er en ægte iværksætter! Tidsprioritering er super udfordrende, men også den vigtigste. Det hjælper mig at aftale med min bedre halvdel hvornår der arbejdes, og hvornår der er holdes fri. F.eks. er der minimum 1 hverdag om ugen, hvor der slet ikke må arbejdes om aftnen, og weekenden må man heller ikke arbejde i, med mindre man har aftalt det inden. Det er godt at blive tvunget til at vænne blikket væk fra arbejdet, og opleve hvad der sker rundt om en!

  Besvar
  1. By Sue (Forfatter) on

   TAK 🙂 Ja, det er sikkert også kun her i starten at jeg er tvunget til at arbejde så hårdt, men jeg nyder jo også det jeg laver i høj grad, så tiden flyver, selvom jeg egentlig gerne ville lave andet, så mærker jeg ikke tiden går. Jeg fordyber mig totalt i mit arbejde… MEN det er også hér det går galt, for så siger kroppen selv fra som den har gjort på det sidste. Jeg lover Søndagen 100% til min familie… Mobil/PC fri Søndag!!! God idé 🙂 Tak for god kommentar.
   Kh Sue

   Besvar
 2. By Camille Blicher on

  Jeg bloggede sjovt nok også om “Iværksætter til jeg dør” i dag. Er ikke startet op med noget endnu, og det en af grundene er at jeg heller ikke er sikker på hvad jeg skal lave. Er også betænkelig mht den kostbare tid til familien.

  Besvar
  1. By Sue (Forfatter) on

   Hej Camille (Sødt navn) 😉
   Sikke en fin blog du har.
   Det kan jeg sagtens sætte mig ind i – det er meget tidskrævende at være selvstændig og særligt iværksætter med mange jern i ilden, men jeg kan nu alligevel hodt anbefale dig at prøve det af. Man skal ikke være bange for at springe ud i det – man kan jo altid stoppe igen. At starte en lille webshop kan for de fleste godt være en god start, da du kan arbejde hjemmefra og være sammen med familien når du vil. Det er noget sværere med en fysisk butik eller anden virksomhed udenfor hjemmet. Da jeg kan se at du har en stor interesse for smykker, hvorfor så ikke begynde at lave lidt selv, og så evt. tilføje dine ting til en lille simpel webshop?
   Venligst Sue

   Besvar
 3. By Projektmageren Fredskov on

  Langt indlæg, men dejligt at høre andre deler samme passion for deres virke! Selv er jeg fra nytår sprunget ud i det som freelance illustrator og mediegrafiker på fuldtid, uden nogen kundebase som sådan – eller uddannelse. Men med 3½ års praktisk erfaring at bygge på i stedet, og bl.a 3 bøger i porteføljet. (Heriblandt Historien om Whimbrel

  Venter på mine visitkort ankommer i morgen, og er til stadig igang med at finde en revisor.

  Har på ingen måde kunder nok endnu til det kan give overskud, men vil helt sikkert kæmpe til det sidste. Jeg har det netop på samme måde som du beskriver omkring faste rutiner – det bliver for kedeligt og direkte deprimerende i længden.

  Alt helt fremover!

  – Fredskov

  Besvar
  1. By Sue (Forfatter) on

   Fredskov… Tak for dine indput 🙂
   WOW super meget held og lykke til dig da… lyder helt sikkert til at du også er en ildsjæl! Jeg tror på at hvis man giver alt man har i sig, så lykkes ens drømme. Måske ikke idag, måske ikke imorgen…. men den dag du er parat til at modtage succes 😉 Der er noget universielt i det med succes… efter min mening. Alt skal spille… det rigtige tidspunkt, den rigtige idé, den rigtige energi.
   PØJ PØJ med det og skriv gerne når du begynder at nå dine mål… spændende at følge med i 🙂
   Kh Sue

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *